Molenschot & Hermans logo
Logo MH Scheiden

Uit elkaar

Herken je dit...
Je bent van middelbare leeftijd, 40-50 jaar, hebt kinderen in de puberleeftijd, een koopwoning en een heel druk leven. Je bent al heel wat jaren samen met je partner, maar het voelt niet meer goed. De liefde is over. En misschien is er zelfs iemand in beeld die je eigenlijk ook wel heel leuk vindt… Je wilt eigenlijk een nieuwe start maken, maar dan zonder je partner. Je wilt scheiden en hebt dat ook al met je partner besproken. Poeh wat was dat een moeilijk gesprek… Je voelt je hierdoor heel verdrietig en ervaart schuldgevoel naar je partner en naar je kinderen. Maar jij en je partner hebben, ondanks alle verdriet, het beste met elkaar voor en met de kinderen. Jullie zijn voornemens om de scheiding in gang te zetten en er samen uit te komen. Maar…
Veer icoon
• Waar moet je beginnen? Je ziet door de bomen het bos niet meer… 

• Hoe kan je objectieve en weloverwogen beslissingen nemen, terwijl er zoveel emoties in het spel zijn en je geen idee hebt waarover je allemaal moet beslissen? 

• Hoe maken jij en je partner afspraken over de zorg, omgang en verdeling van de kosten van jullie kinderen, zodat de kinderen niet al te veel last gaan ervaren van de scheiding? 

• Hoe ziet jouw financiële plaatje er dan straks uit: kun je wel rondkomen, kun je voor je kinderen zorgen, heb je een dak boven je hoofd? 

• Word je nog ooit gelukkig? Word je partner ooit nog gelukkig? Gaan jullie allebei weer rust voelen? Word je wel ècht gehoord door je partner? 

• Kan jouw partner zichzelf wel redden? Qua financiën, omgang met de kinderen en een nieuwe levenssituatie? 

• Is er vrede over het besluit van de scheiding? En kunnen jullie allebei weer een nieuwe start maken?

Dan kunnen wij jou helpen

Wij bieden scheidende partners, die door de bomen het bos niet meer zien en een gehaast en druk leven hebben, structuur en duidelijkheid over hun keuzemogelijkheden. Van het begin tot het einde van de scheiding. Hierbij geven we voldoende aandacht aan alle gevoelens die er spelen, zonder te oordelen over de situatie en zonder de beoogde resultaten uit het oog te verliezen. Zodat ze weer snel zekerheid en rust voelen. En een nieuwe start kunnen maken.

‘Wij helpen je. Geen langlopend en vervelend proces, maar snel resultaat en een oplossing waar jullie je allebei in kunnen vinden.’